Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör

 BEGÄR OFFERT   BOKA HEMBESÖK  TELEFON  EMAIL
Premium pool och pooltak från en pålitlig leverantör
Pooltime.no

Basseng

Du kan finne bassenger av topp kvalitet hos Pooltime! Skal du bygge basseng hjemme? Vi tilbyr et komplett basseng i form av en bassengpakke

Mange drømmer om å bygge et svømmebasseng. Oppfyll drømmen om ditt eget basseng i hagen.

Har du noen gang drømt om et basseng som er tilpasset dine behov og din hage? Ta med ideen din til oss på Pooltime og la oss skreddersy din bassengpakke på beste måte, etter dine ønsker.

Bygge basseng? Vi hjelper deg gjennom hele bassengkonstruksjonen

Vi i Pooltime i Malmö hjelper deg gjennom hele prosessen med bassengbygging. Vi har mange års erfaring i den svenske bassengbransjen. Våre kompetente medarbeidere hjelper deg med å forvandle drømmebassenget til et komplett basseng. Prosessen er enkel for bygging av et svømmebasseng.

Vi sender tilbud på komplett bassengpakke med bassengtak og varmepumpe, hvor det også er spesifisert en omtrentlig kostnad for bassengentreprisen. Gjennom tilbudet får du en pris på hva det koster å bygge bassenget gjennom totalentreprise, hvor vår bassengbygger gjør en totalentreprise.

Flertallet av kundene velger også å bygge svømmebasseng selv, og da er det nyttig å vite kostnadene ved å bygge et basseng. Prisene vi tilbyr for installasjon er svært konkurransedyktige og det er vanligvis bedre å få en profesjonell til å bygge bassenget enn å gjøre det selv. Når du skal bygge eget basseng er det også viktig å vite at all elektrisk installasjon skal utføres av noen som har elektrolisens.

Vi bestiller da time for hjemmebesøk, hvor også graver og bassengmontør/bassengbygger er på stedet, for å se om tilbudet må justeres. Etter det er du fri til å begynne å bygge ditt drømmebasseng! Kontakt oss i dag og bygg ditt basseng med oss ​​på Pooltime.

Termoplast PP Pool / Plastpool

Thermoplast PP Pool eller plastbasseng er den nyeste teknologien i bassengbransjen. Bassenget er laget av termoplastisk polypropylen (PP). I tillegg til at bassenget er laget av et materiale som har utmerkede isolasjonsegenskaper, har det også egenskaper som linerbassenger eller glassfiberbassenger mangler.

Thermoplast PP Pool er laget av et materiale som er utrolig slitesterkt og har svært lang levetid, forutsatt at du tar godt vare på bassenget og har gjort et godt forarbeid med bakken som bassenget står på. Det er også mange valg av tilbehør og belysning for denne typen basseng.

PP-bassengene er laget av et syntetisk plastmateriale som er både slitesterkt, sterkt og lett i vekt. Dette materialet og bassenget har mange fordeler sammenlignet med andre laget av metall eller betong. De er både billigere, krever færre ressurser og mindre arbeidskraft for å bygge bassenget.

Ting du bør vurdere når du kjøper basseng

Må jeg søke om planleggingstillatelse for å få basseng?

Å bygge svømmehall krever generelt ikke byggetillatelse fra kommunen, men du må passe på at du ikke bygger svømmehallen på stiplet grunn. Bygger du et svømmebasseng litt nærmere nabotomten krever du som regel også naboens tillatelse.

Bassengtype – Hvilke bassenger er populære? Hvilken type basseng bør jeg velge?

Det finnes mellom 10-15 ulike bassengtyper som tilbys i Sverige, alt fra bassenger over bakken til bassenger i bakken. Det er som regel tomtens plassering som avgjør hvilken bassengtype som passer til din tomt. Tidligere (fra 60-tallet og utover) var bassenger foret med liner og var et populært alternativ, nettopp fordi materialet var lett tilgjengelig i Sverige og dermed billig i innkjøp.

I det siste har folk imidlertid valgt å unngå disse materialene, og de har begynt å bli mer miljøbevisste selv innenfor bassengindustrien. Materialer som PVC unngås i økende grad, til tross for at bassengets foring er laget av PVC. I våre dager velger folk ofte miljøvennlige alternativer som PP (Polypropylen) bassenger, som også leveres komplett sammenkoblet og som et «helt kar». Kunden får dermed et betongbasseng som er miljøvennlig. Dette betyr at installasjonskostnaden vil være minimal. Se vårt utvalg av bassenger her.

Størrelsen på bassenget

Avhengig av tomtestørrelsen kan du velge ulike bassengstørrelser. De vanligste svømmebassengstørrelsene for hager er 3 x 6 m og 4 x 8 m. Har du en mindre tomt på < 400 m2 så er 3×6 m en vanlig størrelse og har du en større tomt > 400 m2 så 4 x 8 m passer vanligvis bra.

Disse to størrelsene er standard i Sverige, men det er selvfølgelig også oddetall på bassenger. Ulempen med disse unike størrelsene er at man ofte kjøper en bassengpakke med bassengtrekk for å forlenge bassengsesongen og disse bassengtrekkene er laget for standardstørrelsene.

Ønsker du da et bassengtak som passer, blir også bassengtaket målsatt. For å sammenligne prisen på de forskjellige bassengtakene koster et standard bassengtak som er 4 x 8 m ca 60-80 000 SEK. Mens du bestemmer deg for et bassengtak for et basseng på 3,7 x 8,7 m, ender kostnaden for bassengtaket i stedet på 100 – 120 000 SEK.

Plassering av bassenget

Å tenke på den beste plasseringen for bassenget er veldig viktig når du kjøper et basseng, fordi plasseringen av bassenget ikke kan endres når det først er installert.

Spørsmål du må tenke på om bassenger er:

Hvordan skal vi bruke bassenget?

Folk ønsker ofte å plassere svømmebassenger slik at de blir et sentralt samlingssted i hagen. Du vil ikke ha bassenget for nært utgangen av huset, slik at du nesten faller rett i bassenget når du kommer ut døren. Samtidig vil du ikke ha det for langt fra huset.

Hvor setter du bassengtrappen eller -benken?

Som oftest vil du ha solen mot deg når du sitter i trappa eller på benken på ettermiddagen, og ikke ha den i ryggen.

Vil det være skygge over bassenget?

Hvis naboens hus, bygninger eller trær gir skygge i løpet av ettermiddagen, kan det være lurt å vurdere en annen plassering for svømmebassenget ditt.

Er det plass utenfor bassenget til å skyve bassengdekselet?

Mange tenker ikke på at bassengtak trenger en «parkeringsplass» bak bassenget for å kunne skyve det vekk fra bassengområdet. Anbefalt plass bak bassenget er 3,2 m, da bassengtaket tar ca 2,2 m i “parkert posisjon” og da har man ca 1 m igjen til å kunne gå rundt bassenget.

Dersom du ikke hadde tenkt å kjøpe bassengtak da du kjøpte bassenget ditt, er det likevel lurt å ha 3,2 m ledig plass bak bassenget, i tilfelle du på et senere tidspunkt innser at du ønsker et bassengtak.

Er det store trær rundt bassengområdet?

Trær feller blader og er alltid et stort problem når man kjøper basseng. Bjørkeskur tre ganger i året og har du ikke bassengtak havner alt i bassenget. I forbindelse med graving kan du også fjerne trerøtter og busker når du fortsatt har gravemaskinen på plass.

Hvor langt er det til der bassengets pumperom skal ligge?

Grunnregelen er at pumperommet skal være så nær bassenget som mulig, men helst ikke lenger enn 10 m fra bassengkanten. Bassengvarmepumpen bør plasseres så nært innløpene som mulig for å unngå varmetap på vei til bassenget.

Dersom du ikke har mulighet til å ha sirkulasjonspumpe og filter i bod/garasje over bakken, er det et ferdig pumperom å senke bak bassenget. Ulempen med disse pumperommene er at vinterstengingen blir mer tungvint, og at ved lekkasje kan hele pumperommet fylles med vann og ødelegge all elektronikk.

Er bassenget synlig fra stuen?

Å ha et svømmebasseng skal ikke bare være sunt og forbedre livskvaliteten, men også forbedre helhetsfølelsen i hjemmet. Å kunne se bassenget deres er for mange en glede. De fleste har det godt med å være i nærheten av vann og å se det blå vannet som glinser i bassenget om sommeren er noe man aldri blir lei av. Svømmebassenger gir også et løft i vintermånedene. I vintermånedene når bassenget er stengt og det er mørkt ute, gir det hele hagen et løft når bassengbelysningen lyser opp vannet.

Bassengtrapper

Bassengtrappen skal alltid være i den enden som er nærmest huset / uteplassen / balkongen. Du bør også tenke på hvor solen står opp og går ned, slik at du får solen i ansiktet i stedet for ryggen. For et mindre basseng på 3 x 6 m er hjørnetrapp, rund hjørnetrapp eller hjørnetrapp med benk å foretrekke, fordi du kan bruke hele bassengets lengde.

For et større basseng på 4 x 8 m er helgavltrapp eller hjørnetrapp med benk å foretrekke. Du kan da sitte ved helgens gavltrapp samtidig som du kan gå ned i bassenget. De siste årene er det imidlertid mange som har valgt hjørnetrapp med benk i stedet, fordi helgavltrapper tar 1,2 m fra bassengets lengde.

Hvor legger du bassengtilbehøret?

Bassengtilbehør som bassengpumpe og sandfilter plasseres best i en bod eller garasje, som helst bør plasseres maksimalt 10 m fra bassengkanten. Hvis det er lenger unna, er det en risiko for at du må dimensjonere pumpestørrelsen eller rørdimensjonene på nytt.

Har du ikke plass til å sette bassengtilbehøret i bod eller garasje, tilbyr vi ferdige pumperom til å synke ned i bakken ved siden av bassenget. Både fleksibel og enkel.

Hvor stort basseng bør jeg ha?

Grunnregelen sier at dersom du har en mindre tomt på <400 m2, anbefales en bassengstørrelse på 3 x 6 m, mens større tomter på >400 m2 kan ha bassengstørrelser på 4 x 8 m eller større. Disse to bassengstørrelsene er standard i dag i Sverige og alle bassengtak produseres nettopp for disse bassengstørrelsene.

Da kommer det an på hvilke behov du har til bassenget. Skal du ha den på til å svømme i, eller er den mer ment for lek og bading. Ønsker du et basseng å bade i, anbefales et avlangt basseng. Mens en ment for bading og lek, kan den være mindre avlang. Er dere mange i familien, kan et større basseng være riktig for dere.

Hvilket tilbehør trenger jeg til bassenget mitt?

Bassengutstyret er sirkulasjonspumpen som sirkulerer vannet og sandfilteret som renser vannet. Så finnes det diverse tilbehør for å få renere bassengvann. En UV-lampe endrer bakterienes DNA slik at den ikke kan formere seg, og dermed kreves det 70-80 % mindre klor i vannet.

Bassengvarmepumpe er nødvendig for å varme bassengvannet til 30 grader, hvis du vil bruke bassenget fra mars til oktober. Bassengdeksler er et populært bassengtilbehør som isolerer bassenget samtidig som det forhindrer at smuss eller løv kommer inn i bassenget.

I nyere tid har flere automatiseringsenheter kommet som bassengtilbehør. Disse automatiske doseringene letter vedlikeholdet av bassenget og måler og doserer selve pH og klor. våre mest avanserte automatiske doseringssystemer kan også styre varmeapparatet, sirkulasjonspumpen og har innebygget frostvæskemodus, som forhindrer at bassenget fryser om vinteren.

Et populært bassengtilbehør er saltklorinatoren eller automatisk saltklorinatoren. Ved å helle salt i bassengvannet omdannes salt (NaCl) til natriumioner og kloridioner. Klor renser vannet mens natrium forhindrer at huden tørker ut. Forskjellen på en saltklorinator og en automatisk saltklorinator er at i sistnevnte måles også klorinnholdet og du trenger ikke holde styr på saltinnholdet og klorinnholdet i bassenget.

Klikk her for å komme til bassengtilbehør du kan kjøpe hos oss.

Komplette bassengpakker

Våre bassengpakker er delt inn i grunnpakker, komfortpakker, varmepakker m.m. Vi har utviklet disse komplette pakkene for å gjøre det enklere for våre kunder å få riktig utstyr til bassenget deres. Du trenger for eksempel en transformator hvis du kjøper bassenglys, noe som kan være vanskelig å vite om du ikke jobber med basseng.

Vi tilbyr også skreddersydde bassengpakker som er helt unike og laget for hver enkelt kunde. Se våre bassengpakker

Bygg ditt eget basseng – det du trenger å vite

Flertallet av våre kunder velger å bygge bassenget sitt selv (dette gjelder PP Pool). Prosedyren er å leie inn gravemaskin som fjerner jordmassen, monterer dreneringen, ordner underlaget og eventuelt støper bunnplate til bassenget.

Bassenget leveres så og etterfylles med tørr mørtel/betong samtidig som bassenget fylles med vann. Er du litt nevenyttig er svømmebassengene våre det perfekte kjøpet for de som foretrekker å bygge bassenget selv. Bygg ditt eget svømmebasseng med våre svømmebassenger og produkter av høy kvalitet.

Finn ut mer om hvordan du bygger et basseng her.

Kjøper du en Thermopool kreves det imidlertid mye mer konstruksjonskunnskap enn bare å være «handy». Det er mange elementer som kan gå galt når man bygger et termobasseng, alt fra hvordan man legger armeringen i bunnplaten til å støtte styrofoamblokkene når man fyller bassengveggene med betong slik at veggene ikke eksploderer.

Det er også viktig å vite hvordan man legger liner i bassenget eller skjærer ut for skimmere, innløp og lys. En liten feil kan koste titusenvis av kroner å fikse, hvis den i det hele tatt lar seg fikse.

Trenger du hjelp til å installere bassenget ditt?

Vi hjelper våre kunder i hele Sverige. Fra Malmö, Stockholm til Uppsala og Gävle med installasjon av bassenger. Våre dyktige entreprenører har mange års erfaring med å bygge og installere bassenger. Kontakt oss for et tilbud!

Les mer om hvor mye det koster å bygge et basseng her.

Installasjon av basseng

Kontakt en bassengekspert – Gratis råd

Vi som jobber i Pooltime har vært i den svenske bassengbransjen i flere tiår og har fulgt utviklingen i det svenske bassengmarkedet. Vi kjenner til fordeler og ulemper mellom ulike bassengtyper og bassengkonstruksjoner, og vil gjerne dele våre erfaringer med våre kunder.

På nettsiden vår finner du mye inspirasjon og du kan ta en titt på vårt brede sortiment. Vi har gratis hjemmebesøk og gratis råd når du vurderer å kjøpe basseng. Ta kontakt med våre bassengeksperter!

Ulike typer bassenger

I dag er det flere måter å bygge et basseng på og flere materialer å bruke. Det finnes mange bassengtyper på markedet og disse kan deles inn i to kategorier. Bassenger som leveres i deler og de som leveres som hel kar. Med et basseng som leveres i sin helhet som et «helt kar», går monteringen mye raskere og du slipper også PVC linerstoff i bassenget ditt. Se vårt utvalg av bassenger her.

Pooler

Glassfiberbasseng

Dette bassenget leveres som “hel kar”. De siste årene har det vært stor etterspørsel etter akkurat denne typen basseng på markedet. Vi i Pooltime velger nøye våre leverandører slik at levetiden blir så lang som mulig. Glassfiber er et følsomt materiale og det er derfor spesielt viktig å velge riktig leverandør.

Grunnen til dette er at billige (lav kvalitet) glassfiberbassenger som inneholder polyester kan få det som kalles kokepest eller osmose, da polyesteren sakte lekker ut gjennom vann som fryser om vinteren. Dette fører til at bassenget sprekker eller mugner om sommeren og danner bobler i overflatelaget.

Vår leverandør tilbyr verdens mest unike basseng fra den patenterte Composite Armour-teknologien. Disse glassfiberbassengene kalles også komposittbassenger.

Komposittbassenger inneholder et nett av Kevlar og karbonfiber og dermed blir bassengveggene fleksible men samtidig svært slitesterke. Komposittbassenger inneholder kun vinylester og ingen polyester, noe som betyr at de er garantert for livet.

Termoplastbasseng / PP basseng

Termoplastbasseng eller Polypropylenbasseng (PP Pool) / Plastbasseng er den nyeste teknologien i bassengbransjen. Bassengets materiale består av det miljøvennlige materialet Polypropylen, som tilhører gruppen termoplast og har en enormt god isolasjonsevne.

Termoplastbassenger leveres som “hel kar” akkurat som glassfiberbassenger. Siden polypropylen er et homogent materiale, kan det IKKE danne osmose/byllepest, slik det kan i billige glassfiberbassenger som inneholder polyester. Materialet er slitesterkt og derfor kan også hunder svømme i bassenget!

PP bassenger er veldig populære fordi de både er rimelige og enkle å tilpasse etter ens ønsker. Med et PP-basseng får du et attraktivt basseng i hagen din uten at du trenger et massivt budsjett. PP-stengene gir også mange muligheter når det kommer til størrelse og form på bassenget.

Termopool / termoplast / isopool

Termobassenget består av polystyrenblokker som deretter fylles med betong, som blir rammen til bassenget. Betong, som er et meget slitesterkt materiale, kan vare i 50-100 år avhengig av omstendighetene.

Vi tilbyr Thermopool fra Jackon og fra Chemoform. Bassengveggen er deretter foret med en liner i forskjellige farger. Isopool er alternativet for de som har problemer med å få et ferdig basseng i bakken.

Uansett hvilken bassengmodell du har bestemt deg for, er du velkommen til å konsultere våre selgere før ditt bassengkjøp. Bakkebasseng eller overjordisk basseng, glassfiberbasseng, termoplastbasseng, termoplastbasseng eller linerbasseng – Vi hjelper deg å velge det riktige bassenget du drømmer om!

Over bakken basseng / barnebasseng

Overjordiske bassenger eller også kalt barnebassenger finnes i forskjellige størrelser. Felles for disse bassengene er at de står over bakken og er en selvbærende konstruksjon av plateramme og foring. Overjordiske bassenger / barnebassenger er vanligvis innstegsmodeller, hvor man først kjøper et overjordisk basseng som familiebasseng som en test.

Etter det, når du har prøvd hvordan det er å ha et overjordisk basseng, investerer du vanligvis i et bakkebasseng som et permanent overjordisk basseng. Du finner våre modeller av overjordiske bassenger i nettbutikken.

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon eller priser, kan du enkelt kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne med ditt kjøp av det beste svømmebassenget av høy kvalitet som passer deg og din tomt.

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken
      Calculate Shipping
      Apply Coupon